Takaisin Hae nuorten edustajaksi Keskusliiton Nuorten valiokuntaan!

Ajankohtaista

Hae nuorten edustajaksi Keskusliiton Nuorten valiokuntaan!

31.05.2022

MTK:n maaseutunuorten valiokunta tarjoaa eturivin paikan alan edunvalvontaan osallistumiseen tai seuraamiseen. MTK:n lisäksi tutuksi tulevat sidosryhmäläiset ja mm. Brysselin byrokratia ja päätöskoneisto. Valiokunnan jäsenet hoitavat edustuksia eri tilaisuuksissa, ottavat kantaa MTK:n sisäisiin ja ulkoisiin asioihin sekä järjestävät omia edunvalvonnallisia tempauksia. Edunvalvonnan ja vaikuttamistyön lisäksi valiokunnasta jää paljon ystäviä ympäri Suomen, ja yhteishenki on taattu!

Tänä vuonna keskusliiton maaseutunuorten valiokuntaan valitaan uusi edustaja Pohjois-Suomen liiton alueelta (Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu).

Keskusliiton valiokunnassa edustat kaikkia Suomen maaseutunuoria, pääset tuomaan esiin nuorten ääntä MTK:ssa sekä laajemmin yhteiskunnassa.

Maaseutunuorten valiokunnassa ovat edustettuna kaikki liitot kiertävän valintakiintiön perusteella. Maaseutunuorten valiokunnan kausi on kolmivuotinen. Joka vuosi valiokunnan kokoonpano hieman vaihtuu, kun osa jäsenistä ”eläköityy” ja osa vasta aloittelee polkuaan valiokunnan riveissä. Valiokunta kokoustaa noin 6 kertaa vuodessa.

MTK:n maaseutunuorten valiokunnalla on lisäksi keskeinen rooli järjestön nuorten toiminnan kehittämisessä. Valiokunta suunnittelee ja toteuttaa yhdessä maaseutunuorten asiamiehen ja liittojen toimihenkilöiden kanssa kaksi kansallista parlamenttia vuosittain. Kevätparlamentti pidetään yleensä helmikuussa, syysparlamentti ajoittuu marraskuuhun. Kotimaan toiminnan lisäksi valiokunnan edustaja osallistuu Euroopan nuorten tuottajien CEJA:n kokouksiin, jonka lisäksi tehdään mm. Pohjoismaalaista tuottajayhteistyötä. Tällä hetkellä valiokuntalaisia on mukana myös CAP-työryhmissä valmistelemassa uutta tukikautta.

Hakijan kriteerit:

- Ikä toimikauden alkaessa 35-vuotias

- MTK:n tai Mhy:n jäsen (Pohjois-Suomen liiton alue)

Mitä toivomme ehdokkaalta:
- Olet valmis käymään keskustelua ja pitämään yhteyttä koko valinta-alueeseen, MTK:n toimihenkilöihin ja manujen valiokuntiin.

- Olet kiinnostunut maatalouspolitiikasta ja edunvalvonnasta.

- Seuraat aktiivisesti alan ajankohtaisista uutisia.

- Pystyt sitoutumaan ajallisesti valiokunnan toimintaan (n. 6 kokousta Helsingissä / vuosi, kuin myös kevät- ja syysparlamentit).

- Olet sanavalmis, tunnet järjestön toiminnan perusteet, pystyt esiintymään ja pitämään tarvittaessa puheenvuoroja liittyen manuille tärkeisiin aiheisiin.

Jos kiinnostuit, tee itsestäsi vapaamuotoinen hakemus videolla tai kirjallisesti, ja toimita se 14.8.2022 mennessä osoitteeseen sirpa.laitinen@mtk.fi. Ilmoita hakemuksessasi myös oman yhdistyksen suosittelija (ei pakollinen, mutta toivottava).

Aikataulu:

1.6.-14.8.2022 Hakuaika

22.-26.8.  Valiokunta valitsee Pohjois-Suomen edustajan kokouksessa

23-24.11.2022 Edustajan virallinen valinta MTK:n syysvaltuuskunnan kokouksessa

1.1.2023 Kausi MTK:n keskusliiton maaseutunuorten valiokunnassa alkaa

Lue tästä valiokunnan toiminnasta - PDF