Takaisin Veriryhmä MTK Pohjois-Suomen Manut ja luovutushaaste

Ajankohtaista

Veriryhmä MTK Pohjois-Suomen Manut ja luovutushaaste

06.05.2021

Eteläisten liittojen maaseutunuoret ovat haastaneet kaikki muut Suomen manut mukaan tekemään hyvää ja luovuttamaan. Kiitos hienosta haasteesta!

Olemme perustaneet myös Pohjois-Suomen maaseutunuorille oman veriryhmän: Veriryhmä MTK Pohjois-Suomen Manut

Suomessa tarvitaan joka arkipäivä 800 verenluovuttajaa, jotta potilaat saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Verivalmisteita tarvitaan esimerkiksi leikkauspotilaiden, onnettomuusuhrien, syöpää sairastavien ja keskoslasten hoitoon. Luovuttamalla verta voit pelastaa toisen ihmisen hengen. Tervetuloa hengenpelastajaksi! Miksi sinua tarvitaan?

Liity jäseneksi PSManujen Veriryhmään kertomalla ryhmän nimi: "Veriryhmä MTK Pohjois-Suomen Manut" hoitajan haastattelussa. Vain ryhmään liitettyien luovuttajien käynnit kartuttavat ryhmän "veripankkitiliä". Huomaathan, että luovuttaja voi kuulua samanaikaisesti vain yhteen VeriRyhmään. Liittymisen jälkeen luovutukset kerryttävät ryhmän luovutuspisteitä automaattisesti. Myös ne käynnit lasketaan, jotka eivät johtaneet luovutukseen.

Verenluovutusohjeet - PDF


Parempi laatuinen KUVA

Käy luovuttamassa uudelleen, kun se on sinulle mahdollista ja kartuta meidän yhteistä "veripankkitiliämme”. Vähintään 10 luovutuskerrasta ryhmämme saa kunniakirjan ja veriryhmille järjestetään vuosittain myös arvontakampanjoita.

Luovuttamalla kartoitat meidän pisteitä ja autat siivittämään Pohjois-Suomen maaseutunuoret haasteen voittoon! Voittajat, eli eniten jäsenmääräänsä nähden luovuttanut ryhmä julkistetaan maaseutunuorten syysparlamentissa, joka järjestetään Uudellamaalla, joten tule mukaan varmistamaan meidän voittomme! Toivomme toki, että käyt luovuttamassa verta myös haasteen jälkeen.

Haastekampanja on voimassa 1.1.2021 maaseutunuorten syysparlamenttiin saakka (luultavasti päättymispäivämäärä on 31.10., mutta tarkka päivämäärä selviää myöhemmin).

Tee luovutuksestasi Instagram postaus ja käytä hashtagia #manujenluovutushaaste2021 ja tägää @psmanut postaukseen, niin voimme jakaa sinun postauksesi Pohjois-Suomen manujen Instagram tilillä. Muista tägätä myös @veripalvelu ja paikallinen veripalvelutoimisto, esim. Oulun Veripalvelutoimisto: @veripalvelu_oulu, niin hekin voivat jakaa meidän postauksiamme!

#manujenluovutushaaste2021 #ojennakätesi #veripalvelu #veriryhmä #hengenpelastaja