Takaisin Viljelijöiden kyselytunti 29.8.2023 - selvityspyynnöt vipumobiilissa

Artikkeli – Maaseudun edunvalvonta

Viljelijöiden kyselytunti 29.8.2023 - selvityspyynnöt vipumobiilissa

23.08.2023

Selvityspyyntö on myös ohje: niittoaika alkaa olla käsillä. Maataloustoimintaa havaittavissa!
Selvityspyyntö on myös ohje: niittoaika alkaa olla käsillä. Maataloustoimintaa havaittavissa!

Kainuussa järjestettiin kesä-heinäkuun taitteessan 4 kpl pellonpiennarpäiviä, joissa aiheena oli VipuMobiili ja viljelijöiden digitaaliset työkalut. Ennakoimme tulevaa ja pyrimme jakamaan tietoa viljelijöille ihan käytännössä miten vipumobiilia voi hyödyntää vipupalvelun tukena sekä tallentaa kuvia omasta toiminnasta kuvapankkiin ja lisäksi ottaa palvelu hyvissä ajoin käyttöön mahdollisia viljelytoiminnan selvityspyyntöjä ajatellen.

Katso videolta millaiset ajatukset Sotkamolaisella maatalousyrittäjällä, Janne Hyvösellä on viljelijän digitaalisista työkaluista pellonpientareella.

 

MaaseutuHarava2 - hanke järjestää nyt pikaisella aikataululla Viljelijöiden kyselytunnin 29.8.2023 klo 10-11. TEAMS- tilaisuus tehdään yhteistyössä Kainuun maakunnan maataloushallintojen yhteistoiminta-alueiden ja Kainuun Ely - keskuksen asiantuntijoiden kanssa. Kysymyksiin vastaamassa johtavana asiantuntijana Timo Tolonen Kainuun  Ely - keskus ja YTA-alueilta Kaija Korhonen, Lassi Keränen, Janne Ylijoki ja Jari Korhonen. Tilaisuuden avaa MTK Pohjois-Suomen toiminnanjohtaja Hanne Hurskainen. Aiheena selvityspyynnöt ja niihin reagoiminen.

Tilaisuudessa vastataan esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Kyselytunnilla viljelijät saavat vastauksia selvityspyyntöön liittyviin yksityiskohtaisiin kysymyksiinsä. Kyselytunnilla myös ratkotaan vastaamisessa esiin tulleita ongelmakohtia ja jaetaan kokemuksia.

Hallinto avaa kyselytunnilla, mitä kuvasta katsotaan, miten kuvaa tulkitaan. Tämä tieto auttaa viljelijää kuvan ottamisessa ja huojentaa huolia. Kuvatulkintaan on tullut ruokavirastolta osittain uutta näkökulmaa.

Ely-keskuksella ja yhteistoiminta-alueilla on nyt tietoa, minkä tyyppisille lohkoille selvityspyyntöjä on tyypillisesti lähtenyt. Selvityspyyntöjen osuvuudesta ja kattavuudesta on muodostumassa kuva valtakunnan tasolla.

Yly-keskukset koordinoivat selvityspyyntöjen käsittelyn. Kainuun Ely:n ja yhteistoiminta-alueiden välillä on sovittu niin, että Ytat käsittelevät kuvavastaukset ja ely auttaa vaikeissa tapauksissa.

 

Voit katsoa TEAMS tallenteen tästä:

 

 


Johanna Huotari

Hankepäällikkö

MaaseutuHarava2-hanke. Toimipaikka Kajaanin toimisto

+358 50 471 6882, johanna.huotari@mtk.fi