Ruuan ilmastovaikutukset suhteessa ravitsemukseen -selvityksen webinaari 17.11. - MTK-Pohjois-Suomi
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
Ruuan ilmastovaikutukset suhteessa ravitsemukseen -selvityksen webinaari 17.11.
16.11.2020
Päivitetty 25.11.2020
Selvityksen taustoja ja tuloksia tarkennettu (kts. kohta Selvityksen materiaalit)
Ihminen ei elä syödäkseen, vaan syö elääkseen. Ruoka on meille välttämätöntä. Saamme ruuasta tarvitsemiamme rakennusaineita, se on myös osa identiteettiämme.
Ruuantuotannolla on aina ilmastovaikutuksia, mutta minkälaisia ne ovat kun otetaan huomioon myös ruoka-aineiden ravintoainesisältö? Omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa ruuan tuotannon ja kulutuksen ympäristövaikutuksiin maatiloilla, kaupassa, kotona jne.
Haluamme jatkaa tätä keskustelua. Tule kuulolle ja vaihtamaan ajatuksia sekä kuulemaan Envitecpolis Oy:n tekemän selvityksen tuloksia ruuan ilmastovaikutuksista suhteessa ravitsemukseen tiistaina 17.11.2020 klo 9.00 - 11.30.
Tilaisuus on kaikille avoin.
Ilmoittaudu tästä.
MTK, Venla / webstriimaus 17.11.2020
Ohjelma
-
9.00 - 9.10 Tilaisuuden avauspuheenvuoro, Juha Marttila, puheenjohtaja, MTK
-
9.10 - 9.50 Selvityksen tulosten esittely, ja aikaa kysymyksille, johtava asiantuntija, hiililaskenta, Senja Arffman, Envitecpolis
-
9.50 -10.10 Kommenttipuheenvuoro: Ruokavalion kulttuurilliset merkitykset, terveyssosiologian professori Piia Jallinoja, Tampereen yliopisto
-
10.10 -10.30 Kommenttipuheenvuoro: Tulevaisuuden ruokatrendit ja kulutustottumukset, tutkimusjohtaja Suvi Luoma, Foodwest Oy
-
10.30 - 11.30 Paneelikeskustelu: Tuhoaako syömisemme ympäristön? - jalanjäljet suomalaiselle ruoka-alalle
Maatalousjohtaja Johan Åberg, MTK
Johtaja Mari Pantsar, Sitra
Naudanlihantuottaja Susanna Valtonen, Hirvilammen luomu
Ravintola- ja ruokapalvelujen liiketoimintajohtaja Pia Julin,
Palmia
Tilaisuuden juontaa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.
Selvityksen materiaalit:
- Envitecpolis Oy: Ruokien ravitsemus ja hiilipäästöt -selvityksen tulokset täältä.
- Envitecpolis Oy: Ruokien ravitsemus ja hiilipäästöt -selvityksen tulokset täältä (päivitetty 25.11.2020)
- Selvityksen laskennan periaatteita täältä (Envitecpolis 25.11.2020)
- Viestintämateriaali: taustatietoja ja kuvia täältä.
Klaus Hartikainen
jäsenviestintäpäällikkö
jäsenviestinnän koordinointi ja toteutus
+358 20 413 2316
+358 40 169 2060
Kaija Stormbom
viestinnän asiantuntija
maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka
+358 20 413 2385
+358 40 848 9559