Takaisin Syö hyvää Suomesta - nautaa, lammasta, broileria ja possua

Syö hyvää Suomesta - nautaa, lammasta, broileria ja possua


MTK ja lihatalot kampanjoivat yhdessä kotimaisen lihan valttikorteista. Kampanjan kasvona on aina hyväntuulinen, kokenut ruokavaikuttaja Natalia Salmela, joka vie kuluttajat virtuaalimatkalle suomalaisille maatiloille. Natalian ja yleisön kysymyksiin vastaavat maatalousyrittäjät, jotka työskentelevät päivittäin suomalaisen lihantuotannon ja eläinten parissa. 


Virtuaalivierailujen lisäksi Natalia on tehnyt jokaisesta lihalaadusta herkullisen reseptin. Kokeilisitko kotona perinteistä possukastiketta tai makaronilaatikkoa uudella tvistillä, lampaanlihasta? 

Suomalainen lihantuotanto on huippua

Suomalaisen lihantuotannon neljä päätuotantosuuntaa ovat naudanliha, lampaanliha, broilerinliha ja sianliha. Lisäksi Suomessa tuotetaan pienempiä määriä esimerkiksi kalkkunan- ja vuohenlihaa. Suomalainen ilmasto ja ympäristö soveltuvat mitä mainioimmin kotieläinten kasvatukseen. 

Suomalaisen kotieläintuotannon perusperiaatteisiin kuuluu eläintautien ennaltaehkäisy ja torjunta, hyvinvoinnin aktiivinen seuranta ja puhtaan luontomme rehut eläinten ruokinnassa. Eläinten hyvinvoinnista huolehtimalla olemme saavuttaneet maailman turvallisimman lihatuotannon: terveistä ja hyvinvoivista kotieläimistä saadaan puhdasta ja turvallista lihaa suomalaisten ruokapöytiin ja myös maailmalle.  

Lisäksi kotieläinten lanta on ravinteikasta ja arvokasta lannoitetta pelloillemme. Kotieläimet ovatkin osa suomalaista kiertotaloutta ravinteiden kierron muodossa. Lannan ravinteita hyödyntäen kasvatetaan pelloillamme ruokaa sekä kotieläimille että ihmisille.  

Lisätietoja:
Mari Lukkariniemi, MTK, liha-asiantuntija, sika ja siipikarjanliha, 040 171 9070
Saara Patama, MTK, asiantuntija, nauta ja lammas, 044 0539 285