Vuoden Kokki on Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen - MTK-Pohjois-Suomi
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
Vuoden Kokki on Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija Kirsi Seppänen
29.10.2023
Messukeskuksessa juhlittiin lauantai-iltana 28.10. uusia keittiön ja salin suomenmestareita. Vuoden Kokki 2023 on Johan Kurkela (Ravintola Grön, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2023 on Kirsi Seppänen (Ravinteli Bertha, Tampere). Finaali käytiin 27.–28.10 Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, jotka pyrkivät lisäämään alan arvostusta ja vetovoimaisuutta sekä kehittämään suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria.
Ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivosen mukaan kilpailu on tärkeä suomalaisen ruuan näkökulmasta, sillä ravintolat ja huippukeittiömestarit ovat kiinnostuneita kotimaisesta ruuasta ja laadukkaita, kotimaisia tuotteita halutaan myös ravintoloiden keittiöihin. Hienot raaka-aineet ja tuottajat niiden taustalla kiinnostavat myös asiakkaita.
- Huippukokit ovat mestareita raaka-aineiden hyödyntämisessä. He osaavat hyödyntää kotimaisia raaka-aineita ja tuoda niiden tuoreuden ja maun esiin luovalla tavalla, sanoo Heidi Siivonen MTK:sta.
Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Kokki sai Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron ja Vuoden Tarjoilija MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.
Pääjärjestäjänä toimi Wihuri Metro-tukku yhteistyössä Vuoden Kokki Akatemian ja Vuoden Tarjoilija -verkoston kanssa sekä muiden yhteistyötahojen tuella. MTK on yksi pääyhteistyökumppaneista.
Kilpailun finalistit sivuillamme. Pääset sinne tästä.
Seuraa kilpailujen tapahtumia osoitteessa www.vuodenkokki.fi.
Ota myös seurantaan somekanava @vuodenkokkijavuodentarjoilija
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802
Kaija Stormbom
viestinnän asiantuntija
maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka
+358 20 413 2385
+358 40 848 9559