Takaisin Herneenverso-yrttipesto

Resepti

Herneenverso-yrttipesto

Kauniin vihreä pestodippi on raikas lisä kesäpäivän grillipöytään tai mainio välipala erilaisten satokauden kasvisten kanssa: leikkaa erilaisia kasviksia reilun suupalan kokoisiksi paloiksi, laita tarjolle isolle lautaselle peston kanssa ja nauti! Voit kokeilla lisätä lautaselle myös erilaisia rapeita salaatteja dipattavaksi!

Herneenversoista on paljon muuhunkin kun vaan koristeeksi! Tämä dippiresepti on helppo ensituttavuus, kun haluat alkaa harjoittelemaan herneenversojen hyödyntämistä kesäkeittiössäsi.

Jos käytät dippikasviksina retiisejä - ja retiisinipussa on hyväkuntoiset lehdet - kannattaa lehdet ehdottomasti hyödyntää peston raaka-aineita! Ne antavat mukavaa pähkinäistä makua dipin joukkoon. Jos retiisin lehdet ovat ehtineen nähdä jo parhaat päivänsä, voit käyttää niiden sijaan myös rucolaa.

Yrttejä voit valita mukaan oman makusi mukaan: et oikeastaan voi mennä vikaan, valitset sitten mitä yrttiyhdistelmiä tahansa. Mutta jos haluat tarjoilla pestoa esimerkiksi kalaruokien kanssa, voit käyttää enemmän tilliä. Aasialaisten ruokien kanssa tarjoiltaessa voit korostaa korianterin määrää ja liharuokien kanssa voit kokeilla lisätä enemmän minttua tai persiljaa.

Valkosipulin ystävät voivat lisätä enemmän valkosipulinkynsiä. Jos haluat valkosipulista hieman pehmeämmän makuista, voit kypsentää sen nopeasti pannulla ennen muiden raaka-aineiden sekaan lisäämistä.

 

Herneenverso-yrttipesto

(neljälle)

valmistusaika: 15 minuuttia

 

pesto:

1 pnt kotimaisia herneenversoja

pieni kourallinen kotimaisia retiisin lehtiä (tai rucolaa)

reilu kourallinen kotimaisia yrttejä (esim. tilliä, basilikaa, korianteria ja lehtipersiljaa)

1 kpl kotimainen varsisipuli

1,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

pieni pala kotimaista punaista chiliä

4 rkl kuorittuja hampunsiemeniä

1 kpl kotimainen valkosipulinkynsi

½ kpl sitruunan mehu puristettuna

hyppysellinen suolaa ja pippuria

 

lisäksi:

kotimaista kesäkurpitsaa

kotimaisia avomaakurkkuja

kotimaisia retiisejä

kotimaisia kyssäkaaleja

 

  • Huuhtele herneenversot, retiisin lehdet ja yrtit. Leikkaa varsisipuli pienehköihin osiin ja kuori valkosipulinkynsi
  • Laita kaikki peston raaka-aineet korkeaan astiaan, esimerkiksi lasipurkkiin. Aja tasaiseksi pestoksi sauvasekoittimella. Jos haluat pestosta juoksevampaa, lisää öljyä - jos taas haluat pestosta paksumpaa, vähennä öljyn määrää tai lisää yrttien tai herneenversojen määrää
  • Tarjoile dippinä satokauden parhaimpien kasvisten kanssa. Voit kokeilla dipata myös rapeita salaatteja!


Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802