Embla-kilpailu: Kenet ruokasektorin osaajista sinä haluaisit palkita? - MTK-Pohjois-Suomi
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
Embla-kilpailu: Kenet ruokasektorin osaajista sinä haluaisit palkita?
19.03.2019
Pohjoismainen ruokakilpailu EMBLA järjestetään jälleen tänä vuonna. Embla-kilpailun tavoitteena on edistää upeaa pohjoismaista ruokakulttuuria ja sen arvostusta. Ehdota kisaan suomalaisia toimijoita 31.3.2019 mennessä.
Joka toinen vuosi järjestettävän Embla-ruokakilpailun palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran Kööpenhaminassa elokuussa 2017. Tämän vuoden palkinnot jaetaan Islannin Reykjavikissa Harpan konserttitalossa järjestettävässä palkintojuhlassa 1.6.2019. Samaan aikaan pohjoismainen keittiömestariyhdistys Nordic Chefs Assosiation kokoontuu kongerssiin.
Kansallisen tason ilmoittautuminen jatkuu koko maaliskuun. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen suomalainen kolmihenkinen tuomaristo nimeää jokaisesta kilpailukategoriasta ehdokkaat pohjoismaisen tason kilpailuun.
Embla-kilpailu tuo näkyvyyttä pohjoismaiselle ruualle ja nostaa esiin kaikkia ruoan ja ruokakulttuurin tuottajia ja tekijöitä niin Pohjoismaissa kuin kansainvälisestikin. Kilpailun avulla halutaan vahvistaa yhteistä pohjoismaista ruokaidentiteettiä ja ruokakulttuuria sekä lisätä kiinnostusta pohjoismaiseen ruokaan myös Pohjolan ulkopuolella.
Embla-ruokakilpailun järjestämisestä vastaa Pohjoismaisten Tuottajajärjestöjen keskusliitto NBC (Nordens Bondeorganisationers Centralråd). Pohjoismainen ministerineuvosto tukee kilpailua osana Uusi Pohjoismainen Ruoka -ohjelmaa (Ny nordisk mat). Kilpailussa ovat mukana Islanti, Tanska, Norja, Suomi, Ruotsi, Ahvenanmaa ja Fär-saaret.
Kilpailukategoriat:
Pohjoismainen raaka-ainetuottaja 2019
Pohjoismainen ruokayrittäjä/-yritys 2019
Pohjoisemainen ruoka-artesaani 2019
Pohjoismainen joukkoruokailuosaaja 2019
Pohjoismainen ruokamatkailukohde 2019
Pohoisemainen ruokakasvattaja 2019
Tarkempi kuvaus kilpailukategorioista sekä lisätietoa kilpailusta löytyy nettiosoitteesta www.emblafoodaward.com . Voit ilmoittaa itsesi tai toisen henkilön/yrityksen kilpailemaan. Kansallisen tason ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 31.3.2019.
Kaikkien pohjoismaiden kansallisen tason voittajat julkistetaan 2.5.2019 Emblan nettisivuilla.
Lisätietoja:
ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, MTK ry, puh. 050 511 8909
viestintäpäällikkö Mia Wikström, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, puh. 050 355 3213