Back Suomalaista laatulihaa lautaselle – Syö hyvää Suomesta –lihakampanja tarjoaa faktatietoa lihasta 

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Suomalaista laatulihaa lautaselle – Syö hyvää Suomesta –lihakampanja tarjoaa faktatietoa lihasta 

05.06.2020

MTK ja lihatalot kampanjoivat kotimaisen lihan valttikorteista. Kampanja tarjoaa asiallista tietoa ja totuudenmukaisia faktoja suomalaisen naudan-, sian-, broilerin- ja lampaanlihan tuotannosta. Kampanja toteutetaan yhteistyössä somevaikuttaja Natalia Salmelan kanssa. Hän vierailee virtuaalisesti lammas-, nauta-, possu- ja siipikarjatiloilla tutustumassa tuotantoon ja tuottajiin. Tilavideot ja tuottajien haastattelut ovatkin kampanjassa tärkeässä roolissa, myös reseptit. Hashtag #syöhyvääsuomesta  

MTK:n Syö hyvää Suomesta - lihakampanjan pääsivu on osoitteessa https://www.mtk.fi/syohyvaasuomesta. Pääsivulla on nostot sektorikohtaisille sivuille

Sivuilla kerromme muun muassa, että Suomessa 

  • broilerit saavat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä, eikä niiden nokkia typistettä; broilereiden tuotannossa ei käytetä lainkaan antibiootteja 
  • sianlihantuotanto on salmonellavapaata; sika saa pitää saparonsa; siat saavat karsinoihinsa virikkeitä, joita ne voivat tutkia ja tonkia 
  • teolliset nautojen rehut eivät Suomessa sisällä soijaa, ja suomalainen nautaketju onkin täysin soijaton
  • jokainen suomalainen syö keskimäärin 700 g lampaanlihaa vuodessa; lammassektori on Suomessa pieni ja tuotanto on kausiluonteista; kasvunvaraa on.

Natalia julkaisee naudastsa, siasta, broilerista ja lampaasta myös blogeja sekä reseptejä, jotka julkaistaan hänen blogisivuilla. Pääset sinne tästä.

Lisätietoja: 
Mari Lukkariniemi, liha-asiantuntija, sika ja siipikarjanliha, 040 171 9070
Saara Patama, asiantuntija, nauta ja lammas, 044 0539 285