Back MTK:n Lahti: Tulevaisuuden ruokaturva varmistetaan lihaviennin merkittävällä kasvulla

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

MTK:n Lahti: Tulevaisuuden ruokaturva varmistetaan lihaviennin merkittävällä kasvulla

13.11.2024

Suomalaisen liha-alan ja erityisesti lihatalojen tulee panostaa strategiassaan voimakkaasti vientiin. Näin totesi MTK:n toinen puheenjohtaja Tero Lahti avatessaan järjestön Lihaseminaarin keskiviikkona Seinäjoella.

Lahti kantoi huolta lihatilojen heikosta kannattavuudesta, jota entisestään kurjistavat kasvava tuonti ja halvat hinnat kotimarkkinoilla.

”Jos saamme merkittävästi lisättyä vientiä, voimme varmistaa huoltovarmuuden ja ruokaturvan myös tulevaisuudessa. Hyvinä aikoina vienti takaisi tuotannon kannattavuuden, huonoina aikoina se voitaisiin jättää tekemättä ja varmistaa täten kansallisesti jokapäiväinen leipämme”, Lahti sanoi.

Myös MTK:n lihavaliokunnan puheenjohtajana toimiva Lahti totesi, että lihantuotanto on – lähinnä ideologisista syistä - yksi eniten ristiriitaisia tunteita herättävistä kysymyksistä.

”Huoltovarmuuden näkökulmasta se on kuitenkin ruuantuotantomme selkäranka ja peruspilari”, Lahti painotti.

Lihaseminaari on MTK:ssa uusi järjestöllinen tapahtuma, jossa etsitään keinoja kotimaisen liha-alan vahvistamiseksi. Tuottajien lisäksi seminaarissa puhuvat hallinnon, lihatalojen ja tutkimuslaitosten edustajat.

Maa- ja metsätalousministeriön tilannekatsauksen seminaarissa pitää valtiosihteeri Päivi Nerg. Paneelikeskustelun jälkeen päivän päätöspuheenvuoron käyttää MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.



Tero Lahti

Johtokunnan 2. puheenjohtaja

+358 40 083 0979