KUTSU: Biologiset työturvallisuusriskit nauta- ja sikatiloilla -työpaja 9.11. tai 25.11. - MTK-Pohjois-Suomi
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
KUTSU: Biologiset työturvallisuusriskit nauta- ja sikatiloilla -työpaja 9.11. tai 25.11.
29.09.2021
Salmonellabakteerin hallinta eläintiloilla on osa hyvää tuotantotapaa, joka edistää sekä eläinten että niiden hoitajien terveyttä ja hyvinvointia sekä turvaa puhtaan elintarviketuotannon.
Tervetuloa työpajaan keskustelemaan aiheesta sekä kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Voit osallistua työpajaan tiistaina 9.11. tai vaihtoehtoisesti torstaina 25.11. klo 10-13.
Salmonella uhkana nauta- ja sikatiloilla -työpaja järjestetäään etänä verkossa. Työpajaan ei tarvitse valmistautua etukäteen. Työpajassa keskustellaan vapaamuotoisesti aiheen ympärillä. Työpajan vetävät Työterveyslaitoksen vanhempi asiantuntija Sirpa Laitinen ja koulutuskoordinaattori Kati Oksjoki.
Nautojen ja sikojen salmonellavalvonnasta
Terhi Laaksonen, Ruokavirasto
Salmonellan esiintyminen ihmisillä Suomessa
Ruska Rihmanen-Finne, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos – THL
Työpajan puheenvuorot
Salmonellasaneeraukset nauta- ja sikatiloilla
– toteutus ja vastuunjako
Olli Ruoho, Eläinten terveys ry – ETT
Alkutuotanto kansanterveyttä tukemassa
Mari Lukkariniemi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto – MTK
Tuottajapuheenvuoro
Aki Alitupa, Porsastuotantotila
Työturvallisuus tiloilla
Sirpa Laitinen, Työterveyslaitos
Kenelle?
Maatalousyrittäjät, maatalouslomittajat, eläinlääkärit, maatalouden työterveyshuollon toimijat ja vakuutusyhtiöt.
Miten mukaan?
Ilmoittautumislinkki 9.11. työpajaan tästä
Ilmoittautumislinkki 25.11. työpajaan tästä
Työpaja on maksuton.
Yhteistyössä
Mari Lukkariniemi
asiantuntija, liha
lihavaliokunnan, sika-, siipikarjanliha- ja kananmunaverkoston sihteeri, maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta
+358 40 171 9070
Saara Patama
asiantuntija, liha
perhevapaalla
+358 44 0539 285