Back Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaali Helsingissä 24.–25.10.2024

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -finaali Helsingissä 24.–25.10.2024

18.10.2024

Suomen seuraavat ravintola-alan suomenmestarit kruunataan 24.–25.10.2024 järjestettävässä finaalissa, joka pidetään Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -messujen yhteydessä. Kilpailu huipentuu 25.10. palkintoseremoniaan, jossa selviää, ketkä saavat tittelin Vuoden Kokki 2024 ja Vuoden Tarjoilija 2024.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun semifinaali. KUVA: Tero Honkaniemi
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun semifinaali. KUVA: Tero Honkaniemi

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat merkittävät ravintola-alan suomenmestaruuskisat, joissa korostetaan alan ammattitaitoa ja suomalaisten raaka-aineiden laatua. Kilpailut tavoittelevat suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin kehittämistä ja arvostuksen lisäämistä.

"Suomalainen ruoka on fiksu valinta ravintolakeittiöön. Meillä on tarjolla huippulaatuisia raaka-aineita aivan lähialueilta, joten niitä ei tarvitse rahdata maailman toiselta puolelta. On hienoa nähdä, kuinka yhä useampi ravintola valitsee kotimaisia tuotteita – se on paitsi vastuullista myös laadun tae”, muistuttaa ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen MTK:sta.

Kilpailun pääjärjestäjä on Wihuri Metro-tukku yhteistyössä Vuoden Kokki Akatemian ja Vuoden Tarjoilija -verkoston kanssa muiden yhteistyötahojen tuella. MTK on yksi yhteistyökumppaneista. 
 


Vuoden Kokki 2023 -kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Simo Harrivaara, Vuoden kokki 2023 Johan Kurkela ja Vuoden tarjoilija 2023 Kirsi Seppänen tutustumassa Hirvilammen tilan nautoihin kesällä 2024.



Kaija Stormbom

viestinnän asiantuntija

maatalous, elinkeinopolitiikka, maaseutuyrittäjyys, elintarvikkeet ja suomalainen ruoka

+358 20 413 2385

+358 40 848 9559

Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802