Huoltovarmuutta ei voi tuoda – kotimainen ruoka on kriisiajan turva - MTK-Pohjois-Suomi
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
Huoltovarmuutta ei voi tuoda – kotimainen ruoka on kriisiajan turva
12.09.2022
Oman maan ruoka on kriisiajan henkivakuutus. Suomalaisen elintarvikehuollon vahvuuksia ovat korkea omavaraisuusaste sekä toimiva elintarvikeketju. Valtioneuvosto on linjannut, että toimiva elintarvikehuolto on yhteiskuntamme kriittistä tuotantoa, joka turvataan kaikissa oloissa.
Elintarvikehuoltomme selkärangan muodostavat kotimainen maatalous, nykyaikainen elintarviketeollisuus sekä tehokkaasti toimiva elintarvikejakelu ja kauppa. Elintarvikkeen matka tuotannosta kuluttajan lautaselle on monipolvinen prosessi. Koko ketjun ja logistiikan pitää toimia, jotta kuluttajat saavat tarvitsemansa elintarvikkeet poikkeusoloissakin.
Omissa käsissä oleva koko maan kattava monipuolinen ruuantuotanto turvaa ruokamarkkinoita myös poikkeusoloissa.
Markus Lassheikki
johtaja, strategia ja huoltovarmuus
+358 20 413 2481
+358 40 779 9680
Juha Lappalainen
tutkimuspäällikkö, maatalous
maatalouden tulo- ja rakennepolitiikka, EU:n ja kansalliset tuet, tilastot ja tutkimukset, maatalouspoliittinen aineisto
+358 20 413 2415
+358 40 546 6675