Tillbaka Larin lämmin kaalisalaatti grillistä (4:lle)

Resepti

Larin lämmin kaalisalaatti grillistä (4:lle)

Tarjoile lämmin salaatti sellaisenaan vaikkapa kepeänä kesälounaana, grillatun lihan tai vaikkapa savukalan seurana. Kaalien valmistus onnistuu myös paistinpannulla.

Grillatut vihannekset

1 kukkakaali
1 kiinankaali
20 neulapapua, eri värisiä, jos mahdollista
1 ruukku ruohosipulia
100 g voita

Pikkelöity kyssäkaali

1 pieni kyssäkaali
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 ½ dl vettä

Kastike

1 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
½ dl vahvanmakuista juustoraastetta, esim. mustaleima emmental
2 rkl sherryviinietikkaa
mustapippuria myllystä

  • Aloita pikkelöimällä kyssäkaali: kiehauta vesi, lisää sokeri ja etikka. Anna jäähtyä hetken.
  • Kuori kyssäkaali ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi tai haluamaasi muotoon. Kaada hieman jäähtynyt etikkaliemi päälle. Anna maustua tunti tai vaikka yön yli.
  • Mittaa kaikki kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Siirrä kylmään.
  • Leikkaa kukkakaali puoliksi ja kiinankaali neljäksi lohkoksi. Pese neulapavut.
  • Ruskista voi kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes tunnet pähkinäisen tuoksun. Siirrä pois lämmöltä.
  • Aloita grillaamalla kukkakaaleja miedolla lämmöllä välillä käännellen. Kukkakaali saa tummua hieman, muttei palaa. Sivele välillä ruskistetulla voilla. Kun kukkakaali on lähes kypsä, lisää neulapavut grilliin. Grillaa noin minuutti molemmin puolin.
  • Lisää viimeisenä ruskistetulla voilla sivelty kiinankaali ja grillaa kovalla lämmöllä noin minuutin ajan.
  • Leikkaa grillatut kaalit ja pavut pienemmiksi paloiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ripottele päälle valutettu, pikkelöity kyssäkaali ja hienonna päälle ruohosipuli. Tarjoile kastikkeen kera.