Kaura-omenapaistos ja vaniljakastike - MTK-Pohjois-Suomi
Resepti
Kaura-omenapaistos ja vaniljakastike
Kotoisa omppupaistos kuuluu syksyyn! Omenapaistosta on helppo tehdä isompi annos kerralla, ja pehmoinen, itsetehty vaniljakastike kruunaa herkun! Kokeile vaniljakastiketta myös marjojen tai hedelmien kanssa. Itsetehdyn jälkkärin makeutta on helppo säädellä. Paistokseen voi käyttää myös marjoja, vaikkapa puolukka-mansikka-sekoitusta. Kotimaiset hedelmät ja vihannekset tunnistat kaupassa sirkkalehtimerkistä.
1 rkl öljyä
8-10 kotimaista omenaa, päärynää tai marjapaistokseen sekoitus pakastemarjoja, 2 dl puolukoita ja 3 dl mansikoita
2,5 dl isoja kaurahiutaleita
100 g voita
0,5 dl sokeria
kanelia, vaniljasokeria
Työjärjestys:
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Viipaloi hedelmät tai sekoita marjat, asettele uunivuokaan.
3. Valmista kauraseo.s
4. Levitä kauraseos hedelmien tai marjojen päälle, paista 20-30 min.
-
Paras paistos syntyy matalassa ja laakeassa astiassa. Voitele pyöreä piirakkavuoka ohuesti öljyllä.
-
Huuhtele omenat tai päärynät, kotimaiset hedelmät voit käyttää paistokseen kuorineen.
-
Puolita omenat, poista siemenkodat, viipaloi.
-
Asettele viipaleet uunivuokaan limittäin ohueksi kerrokseksi.
-
Jos teet paistoksen pakastemarjoista, sekoita kohmeiset, mutta hiven sulaneet marjat keskenään, ja lisää 2 rkl sokeria, levitä seos öljytyn vuoan pohjalle.
-
Sulata voi, sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri ja mausteet.
-
Levitä kauraseos omenasiivujen, päärynäsiivujen tai marjaseoksen päälle.
-
Paista 200 asteessa 20- 30 min, kunnes kauraseos on kauniin ruskea.
Vaniljakastike
5 dl maitoa tai kaurajuomaa
2 keltuaista
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
-
Mittaa kaikki ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta paksupohjaiseen kattilaan.
-
Sekoita hyvin vispilällä.
-
Kuumenna seosta koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se sakenee, älä keitä.
-
Sekoita jäähtyneeseen kastikkeeseen vaniljasokeri.
Heidi Siivonen
ruokamarkkina-asiantuntija
kuluttajatyö
+358 20 413 2925
+358 40 568 8802