Suomalaista laatulihaa lautaselle – Syö hyvää Suomesta –lihakampanja tarjoaa faktatietoa lihasta - MTK-Pohjois-Suomi
Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka
Suomalaista laatulihaa lautaselle – Syö hyvää Suomesta –lihakampanja tarjoaa faktatietoa lihasta
05.06.2020
MTK ja lihatalot kampanjoivat kotimaisen lihan valttikorteista. Kampanja tarjoaa asiallista tietoa ja totuudenmukaisia faktoja suomalaisen naudan-, sian-, broilerin- ja lampaanlihan tuotannosta. Kampanja toteutetaan yhteistyössä somevaikuttaja Natalia Salmelan kanssa. Hän vierailee virtuaalisesti lammas-, nauta-, possu- ja siipikarjatiloilla tutustumassa tuotantoon ja tuottajiin. Tilavideot ja tuottajien haastattelut ovatkin kampanjassa tärkeässä roolissa, myös reseptit. Hashtag #syöhyvääsuomesta
MTK:n Syö hyvää Suomesta - lihakampanjan pääsivu on osoitteessa https://www.mtk.fi/syohyvaasuomesta. Pääsivulla on nostot sektorikohtaisille sivuille
- Lammas: https://www.mtk.fi/suomalainenlammas
- Nauta: https://www.mtk.fi/suomalainennauta
- Broileri: https://www.mtk.fi/suomalainenbroileri
- Sika: https://www.mtk.fi/suomalainensika
Sivuilla kerromme muun muassa, että Suomessa
- broilerit saavat toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistä, eikä niiden nokkia typistettä; broilereiden tuotannossa ei käytetä lainkaan antibiootteja
- sianlihantuotanto on salmonellavapaata; sika saa pitää saparonsa; siat saavat karsinoihinsa virikkeitä, joita ne voivat tutkia ja tonkia
- teolliset nautojen rehut eivät Suomessa sisällä soijaa, ja suomalainen nautaketju onkin täysin soijaton
- jokainen suomalainen syö keskimäärin 700 g lampaanlihaa vuodessa; lammassektori on Suomessa pieni ja tuotanto on kausiluonteista; kasvunvaraa on.
Natalia julkaisee naudastsa, siasta, broilerista ja lampaasta myös blogeja sekä reseptejä, jotka julkaistaan hänen blogisivuilla. Pääset sinne tästä.
Lisätietoja:
Mari Lukkariniemi, liha-asiantuntija, sika ja siipikarjanliha, 040 171 9070
Saara Patama, asiantuntija, nauta ja lammas, 044 0539 285