Tillbaka Pannukakku 

Resepti

Pannukakku 

Perinteinen pannari maistuu kaikille, ja syntyy ihan itsekseen uunissa. Paras pannari syntyy, kun maltat antaa taikinan turvota ennen paistamista. Pannariin voit myös käyttää maitotuotteiden tähteet ja tehdä hävikistä herkkua! Pannarin kanssa maistuvat marjat, hedelmän palat tai hillo. Herkkupäivänä kylkeen sopii myös nokare jätskiä tai kermavaahtoa. 

1 pellillinen 

4 kananmunaa 
8 dl maitoa tai kaurajuomaa 
3, 5 dl vehnäjauhoja 
50 g voita tai ½ dl rypsiöljyä 
½ tl suolaa 
1 rkl sokeria 
 

  • Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää niiden joukkoon maito, sekoita vispilällä tasaiseksi. 

  • Anna seoksen turvota jääkaapissa 30 min, sulata tällä välin voi, ja riko munat kulhoon, riko munien rakenne. 

  • Lisää maito-jauho-seokseen sulatettu voi tai kasviöljy ja rikotut kananmunat, sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa tai vatkaa ylimääräistä. 

  • Paista leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa noin 30 min. Tarkkaile pannaria paiston aikana, ja ota aiemmin pois, jos pinta ruskistuu liikaa.  


Resepti: Heidi Siivonen.



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802