Tillbaka Perunamunakas 

Resepti

Perunamunakas 

Etelän reissuilta tuttu perunamunakas valmistuu myös kotimaisista raaka-aineista! Kepeä lounas tai illanistujaisten klassikkotarjottava on maukas, valmistuu nopeasti ja sen makumaailmaa voit varioida lähes loputtomasti.  Edellisen päivän perunatkin muuttuvat hävikistä hyvikiksi! 

400 g (3-5 kpl) kuorittuja ja keitettyjä perunoita 
1 sipuli tai noin 10 cm pätkä purjoa 
4 munaa 
1 dl maitoa 
0,5 dl rypsiöljyä paistamiseen 
½ ruukkua lehtipersiljaa, ruohosipulia tai tilliä 
suolaa, pippuria 

  • viipaloi keitetyt perunat  

  • kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi, tai leikkaa huuhdottu purjo renkaiksi 

  • hienonna yrtit 

  • mittaa korkeareunaiselle pannulle öljy, ja kuullota siinä sipuli tai purjo 

  • lisää joukkoon perunaviipaleet, sekoittele ja mausta suolalla ja pippurilla 

  • sekoita keskenään munat ja maito sekä yrttisilppu, kaada seos kasvisseoksen päälle 

  • anna hyytyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, älä sekoita 

  • kumoa munakas leivinpaperoidulle leikkuulaudalle, kun sen pintä on hyytynyt, leikkaa paloiksi vähän jäähtyneenä. 

Tarjoiluun: 

  • leikkeleitä 

  • tomaattia 

  • yrteillä maustettu ranskankerma 
     

Resepti: Heidi Siivonen



Heidi Siivonen

ruokamarkkina-asiantuntija

kuluttajatyö

+358 20 413 2925

+358 40 568 8802