Tillbaka KUTSU: Biologiset työturvallisuusriskit nauta- ja sikatiloilla -työpaja 9.11. tai 25.11.

Uutinen – Maatalous ja suomalainen ruoka

KUTSU: Biologiset työturvallisuusriskit nauta- ja sikatiloilla -työpaja 9.11. tai 25.11.

29.09.2021

Salmonellabakteerin hallinta eläintiloilla on osa hyvää tuotantotapaa, joka edistää sekä eläinten että niiden hoitajien terveyttä ja hyvinvointia sekä turvaa puhtaan elintarviketuotannon.

Tervetuloa työpajaan keskustelemaan aiheesta sekä kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Voit osallistua työpajaan tiistaina 9.11. tai vaihtoehtoisesti torstaina 25.11. klo 10-13.

Salmonella uhkana nauta- ja sikatiloilla -työpaja järjestetäään etänä verkossa. Työpajaan ei tarvitse valmistautua etukäteen. Työpajassa keskustellaan vapaamuotoisesti aiheen ympärillä. Työpajan vetävät Työterveyslaitoksen vanhempi asiantuntija Sirpa Laitinen ja koulutuskoordinaattori Kati Oksjoki.

Nautojen ja sikojen salmonellavalvonnasta
Terhi Laaksonen, Ruokavirasto

Salmonellan esiintyminen ihmisillä Suomessa
Ruska Rihmanen-Finne, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos – THL

Työpajan puheenvuorot

Salmonellasaneeraukset nauta- ja sikatiloilla
– toteutus ja vastuunjako
Olli Ruoho, Eläinten terveys ry – ETT

Alkutuotanto kansanterveyttä tukemassa
Mari Lukkariniemi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto – MTK

Tuottajapuheenvuoro
Aki Alitupa, Porsastuotantotila

Työturvallisuus tiloilla
Sirpa Laitinen, Työterveyslaitos

Kenelle? 
Maatalousyrittäjät, maatalouslomittajat, eläinlääkärit, maatalouden työterveyshuollon toimijat ja vakuutusyhtiöt.

Miten mukaan?
Ilmoittautumislinkki 9.11. työpajaan tästä
Ilmoittautumislinkki 25.11. työpajaan tästä

Työpaja on maksuton. 

Yhteistyössä 

 



Mari Lukkariniemi

asiantuntija, liha

lihavaliokunnan, sika-, siipikarjanliha- ja kananmunaverkoston sihteeri, maataloustuotemarkkinoiden edunvalvonta

+358 40 171 9070

Saara Patama

asiantuntija, liha

perhevapaalla

+358 44 0539 285