Takaisin Saanko luvan? - Mansikeilla riitti vientiä Porthaniassa

Uutinen – Kotieläin

Saanko luvan? - Mansikeilla riitti vientiä Porthaniassa

06.11.2019

Helsingin yliopiston edustalla, Porthaniassa nähtiin 5.11. kummia, kun rakennuksen eteen ilmestyi kaksi suurisilmäistä lehmää, Orawa ja Okadi. Kyseessä oli MTK:n ja SLC:n maaseutunuorten ja kotieläintieteen opiskelijoiden tempaus ”Mikä on lehmä?” Lehmät ottivat rennosti edustustehtävänsä ja nauttivat täysin siemauksin ylenpalttisesta huomiosta ja runsaista rapsutteluista.

Lehmät, Orawa ja Okadi, nauttivat huomiosta.
Lehmät, Orawa ja Okadi, nauttivat huomiosta.

MTK:n maaseutunuoret, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n nuoret ja Helsingin yliopiston kotieläintieteen opiskelijoiden Akateeminen karjakerho AKK muistuttivat yleisöä siitä, että vastuullisesti hoidettu ja kasvatettu lehmä voi Suomessa hyvin ja lehmällä on monia positiivisia ympäristövaikutuksia.

Kuva: Maidontuottaja Eeva Linnainmaa MTV:n Mika Mika Tommolan haastattelussa.

Nuoret peräänkuuluttivat tukea ja kannustusta ponnisteluilleen ilmastoviisaan maatalouden kehittämisessä. Tempauksessa maidontuottaja Eeva Linnainmaa esitteli lehmiä ja maidontuottaja Kaisa Pihlaja kertoi laajemmin suomalaisista naudoista.

- Lehmät ovat tärkeä osa suomalaista maataloutta ja ruoantuotantoa. Haluamme puhua asioista avoimesti ja faktoihin perustuen. Tämän tempauksen tarkoituksena on näyttää ihmisille, miltä näyttää oikea lehmä, sanoi Linnainmaa.

Kuva: Maidontuottaja Kaisa Pihlaja kertoi yleisölle suomalaisesta kotieläintuotannosta.

- Naudanlihan- ja maidontuotannosta syntyy kasvihuonekaasupäästöjä, mutta nurmiviljely sitoo tehokkaasti hiiltä ja parantaa viljelykierrossa maaperän kasvukuntoa, sanoi maidontuottaja Kaisa Pihlaja.

Kuva: Yleisöä ja mediaa oli mukavasti paikalla. Myös perheen pienimmät saapuivat ihastelemaan lehmiä keskustaan.


Lue lisää:
Tiedote 5.11.2019
Nautafaktaa: Mikä on lehmä?

Katso video:
Mikä on lehmä?