Ruokaketju näkyväksi - MTK-Pohjois-Suomi
Ajankohtaista
Maa- ja metsätalouden tulevaisuusseminaari - Miltä näyttää maa-ja metsätalouspolitiikka, ruokalautanen ja metsänkäyttö tulevaisuudessa
06.09.2024
Lauantaina 5.10.2024 klo 12-16.15 Kalajoella Santa's Resort & Spa Hotel Sanissa.
Tilaisuuden aloituskahvit klo 11.15 alkaen. Päivän aikana järjestetään myös minimessut, joissa mukana monia maatalousalan sidosryhmiä. Messuosastoihin ja asiantuntijoihin on mahdollista tutustua ennen tilaisuuden alkua ja kahviväliajalla.
Tule paikan päälle verkostoitumaan ja kuulemaan ajankohtaista maa-ja metsätaloudesta!
Ohjelma
MEP Elsi Katainen: EU-parlamenttivaalien vaikutus ruokalautaselle ja metsiin
Tutkimuspäällikkö Juha Lappalainen, MTK: Maatalouspolitiikan valmistelu - mikä muuttuu?
Ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, Helsingin yliopisto: Menneisyydestä tulevaisuuteen - Ruokalautanen vuonna 2040
Professori emeritus Jyrki Kangas, Itä-Suomen yliopisto, Metsätieteiden osasto: Suomen metsien hakkuumahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa
Viljelijäraati mukana kommentoimassa puheenvuoroja
Loppuyhteenveto: Juha Marttila, MTK
Minimessuilla mukana mm. Mela, Luke, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskukset, Toholammin lomituspalvelut, Kalajoen maaseutupalvelut, Työplus, Terveystalo, OAMK ja Centria-amk
Kahvitarjoilujen vuoksi ilmoittautumisia toivotaan viimeistään perjantaina 27.9.2024. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä!
Samana iltana järjestetään MTK Keski-Pohjanmaan perinteinen Eloilta Merisärkillä. Tänne pääset ilmoittautumaan samasta linkistä.
Mukana järjestämässä Suksee-, Ruokaketju näkyväksi- ja Tietolinkki-hankkeet.
Hanketta hoitaa MTK Pohjois-Suomen osalta:
Miia Narkaus
Järjestöasiantuntija
Toimipaikka Oulun toimisto
+358503458578
miia.narkaus@mtk.fi
Hankkeen tavoite:
"Hankkeen lopullisena päämääränä on mukana olevien alkutuottajien yritystoiminnan kehittäminen paremman viestintä- ja markkinointiosaamisen keinoin. Hankkeen myötä suomalaisen ruuan todelliset ilmastovaikutukset ja vastuullinen tuotanto tulevat esiin, mikä tuo kilpailuetua suomalaiselle tuottajalle ja lisäarvoa tuotteille. Kuluttajat saavat totuudenmukaista tietoa ruuan tuotannosta, jolloin kuluttajien ja tuottajien välinen kuilu kapenee. Vastaavasti elintarvikeketjun verkosto tiivistyy ja eri toimijat löytävät toisensa helpommin. Hankkeella on myös vaikutuksia alkutuotannon ja maatalouden imagoon laajemmin, muun muassa maatalousalan työpaikkojen vetovoima lisääntyy."
Ruokaketju näkyväksi -hanke
Hallinnoija ja osatoteuttajat:
- ProAgria Oulu / Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
- Oulun ammattikorkeakoulu
- MTK Pohjois-Suomi
Rahoittaja:
Euroopan maaseuturahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Yhteistyökumppanit:
Osuuskauppa Arina, Pohjolan Maito ja MTK Säätiö.
Hankkeen viralliset kotisivut:
Aiemmat julkaisut